
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Białko sezamowe, 500 g




Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 14.99 |
Dostępność |
Dostępny
|
Waga | 0.5 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903707352105 |
Zamówienie telefoniczne: 737448990
Zostaw telefon |
Białko sezamowe
Alternatywa dla odżywek białkowych
Białko sezamowe to naturalna alternatywa dla popularnych odżywek białkowych.
- 2 łyżki białka z sezamu to aż 17 g białka,
- Bogaty w witaminę E i witaminę A1,
- Nie zawiera glutenu,
- Charakteryzuje się niską zawartością cukru i tłuszczów nasyconych1,
- Źródło błonnika i minerałów - wapnia, potasu1.
Sprawdzi się jako uzupełnienie codziennej diety wegetarian i wegan oraz osób prowadzących aktywny tryb życia.
Jak spożywać białko sezamowe?
Orzechowy i lekko słodki smak sprawia, że oprócz koktajli odżywczych nadaje się jako dodatek do wypieków, naleśników, deserów i musli.
SKŁADNIKI: 100% BIAŁKO SEZAMOWE
Masa netto: 500 g
Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z nieprzetworzonych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.
Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.