
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Miód rzepakowy kremowany 3+2 GRATIS


Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 14.99 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 1.5 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903991430977 |
Zostaw telefon |
MIÓD RZEPAKOWY KREMOWANY
*do wyczerpania zapasów
NATURALNY MIÓD Z RODZINNEJ PASIEKI
Dużą popularnością cieszy się miód rzepakowy kremowany. Technika jego przygotowywania polega na długotrwałym, mechanicznym mieszaniu świeżo pozyskanej patoki (czyli produktu w stanie płynnym) aż do momentu krystalizacji. Naturalna zmiana konsystencji wpływa na kolor miodu rzepakowego. W stanie płynnym jest niemal bezbarwny lub lekko słomkowy z odcieniem zielonawym, po skrystalizowaniu staje się biały lub szaro-kremowy.
Miód kremowany ma konsystencję margaryny, lub gęstego majonezu. Jest łatwy do wyjmowania z naczynia i rozprowadzania po pieczywie. Dobrze skremowany miód nie powinien ponownie krystalizować. Poprawnie skremowany jest puszysty, nie ma wyczuwalnych kryształków, charakteryzuje się silnym aromatem
W trakcie procesu kremowania do miodu nie powinno się nic dodawać, dzięki czemu wartości odżywcze miodu kremowanego są takie same, jak produktu w stanie naturalnym. Zyskuje za to dodatkowe walory, przede wszystkim nie rozwarstwia się, co minimalizuje ryzyko fermentacji. Łatwiej go również rozsmarowywać na pieczywie.