
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Miód rzepakowy kremowany, 400 g




Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 14.99 |
Dostępność |
Dostępny
|
Waga | 0.4 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903991430977 |
Zamówienie telefoniczne: 737448990
Zostaw telefon |
Miód rzepakowy kremowany
Naturalny miód z rodzinnej pasieki
Dużą popularnością cieszy się miód rzepakowy kremowany. Technika jego przygotowywania polega na długotrwałym, mechanicznym mieszaniu świeżo pozyskanej patoki (czyli produktu w stanie płynnym) aż do momentu krystalizacji. Naturalna zmiana konsystencji wpływa na kolor miodu rzepakowego. W stanie płynnym jest niemal bezbarwny lub lekko słomkowy z odcieniem zielonawym, po skrystalizowaniu staje się biały lub szaro-kremowy.
Miód kremowany ma konsystencję margaryny, lub gęstego majonezu. Jest łatwy do wyjmowania z naczynia i rozprowadzania po pieczywie. Dobrze skremowany miód nie powinien ponownie krystalizować. Poprawnie skremowany jest puszysty, nie ma wyczuwalnych kryształków, charakteryzuje się silnym aromatem
W trakcie procesu kremowania do miodu nie powinno się nic dodawać, dzięki czemu wartości odżywcze miodu kremowanego są takie same, jak produktu w stanie naturalnym. Zyskuje za to dodatkowe walory, przede wszystkim nie rozwarstwia się, co minimalizuje ryzyko fermentacji. Łatwiej go również rozsmarowywać na pieczywie.
Kremowany miód rzepakowy powinien być przechowywany w ciemnym i suchym pomieszczeniu. Najlepsza dla niego temperatura to 20-22°C.
Termin przydatności wskazany na zakrętce.
Masa netto: 400 g