• Miód rzepakowy kremowany, 400 g

Symbol: 00214
52.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 14.99
Odbiór osobisty 0
InPost Paczkomaty 14.99
Paczkomaty pobranie 19.99
kurier DPD 25.99
kurier DPD pobranie 28.99
Dostępność Dostępny
Waga 0.4 kg

Zamówienie telefoniczne: 737448990

Zostaw telefon

Miód rzepakowy kremowany

 

Naturalny miód z rodzinnej pasieki 

miod rzepakowy

Dużą popularnością cieszy się miód rzepakowy kremowany. Technika jego przygotowywania polega na długotrwałym, mechanicznym mieszaniu świeżo pozyskanej patoki (czyli produktu w stanie płynnym) aż do momentu krystalizacji. Naturalna zmiana konsystencji wpływa na kolor miodu rzepakowego. W stanie płynnym jest niemal bezbarwny lub lekko słomkowy z odcieniem zielonawym, po skrystalizowaniu staje się biały lub szaro-kremowy.

Miód kremowany ma konsystencję margaryny, lub gęstego majonezu. Jest łatwy do wyjmowania z naczynia i rozprowadzania po pieczywie. Dobrze skremowany miód nie powinien ponownie krystalizować. Poprawnie skremowany jest puszysty, nie ma wyczuwalnych kryształków, charakteryzuje się silnym aromatem

W trakcie procesu kremowania do miodu nie powinno się nic dodawać, dzięki czemu wartości odżywcze miodu kremowanego są takie same, jak produktu w stanie naturalnym. Zyskuje za to dodatkowe walory, przede wszystkim nie rozwarstwia się, co minimalizuje ryzyko fermentacji. Łatwiej go również rozsmarowywać na pieczywie.

 

Kremowany miód rzepakowy powinien być przechowywany w ciemnym i suchym pomieszczeniu. Najlepsza dla niego temperatura to 20-22°C.

Termin przydatności wskazany na zakrętce.

Masa netto: 400 g

 

 


 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Inni Klienci kupili również