-
Monge VetSolution DOG gastrointestinal 2kg
Monge vetsolution gastrointestinal canin to karma specjalnego przeznaczenia, stosowana w celu poprawienia funkcjonowania jelit oraz utrzymania prawidłowego procesu trawienia.
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 14.99 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 2 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 8009470081047 |
Zostaw telefon |
MONGE VETSOL DOG GASTROINTESTINAL
Receptura dedykowana dla wrażliwych psów wymagających specjalistycznej diety w celu poprawienia funkcjonowania jelit oraz utrzymania prawidłowego procesu trawienia. Monge VetSolution gastrointestinal zawiera unikalne składniki takie jak dysmutazę ponadtlenkową (SOD)- enzym, który pozwala uniknąć stresu oksydacyjnego, ksylooligosacharydy (X.O.S.)- naturalne prebiotyki, które wspierają odporność jelit oraz wzbogacona jest o funkcjonalną powłokę Fit- aroma, zapewniającą smaczne i zdrowe podejście do zaburzeń procesu trawienia.
Formuła Fit-Aroma w MONGE VETSOLUTION FELINE GASTROINTESTINAL zawiera naturalny wyciąg z kasztanowca, który był przedstawiany jako ekspert w działaniu przeciwskurczowym poprzez modulowanie receptorów cholinergicznych i kanałów wapniowych na poziomie jelitowym. Fit-aroma w MONGE VETSOLUTION FELINE GASTROINTESTINAL ma właściwości ściągające, które spowalniają ruchy perystaltyczne jelit i poprawiają działanie enzymów trawiennych.
Korzystne działanie wyciągu z kasztanowca przypisuje się jego głównemu składnikowi - Escynie. Escyna łagodzi podrażnienia błony śluzowej jelit i zwiększa ekspresję ścisłych połączeń białek, co potwierdza, że ekstrakt z kasztanowca skutecznie hamuje ostre stany zapalne oraz łagodzi urazy błony śluzowej jelita.
Skuteczność formuły Fit-aroma w MONGE VETSOLUTION FELINE GASTROINTESTINAL jest wzmocniona poprzez dodanie zakonserwowanych, nieaktywnych szczepów Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum i Streptococcus thermophilus, wprowadzenie koncepcji parasynbiotyków (probiotyk+prebiotyk) do karmy. Odporne na działanie soków żołądkowych, enzymów trawiennych oraz kwasów żółciowych tyndalizowane nieaktywne szczepy bakterii mogą gromadzić się na nabłonku jelitowym i współkonkurować o miejsce z potencjalną patogenną bakterią. Ostatnie badania wykazały korzystny wpływ tej koncepcji w budowaniu miejscowej odporności.
Skład:
suszona wieprzowina, maniok (tapioka), ziemniaki, hydrolizowane białko łososia, tłuszcz kurzy (konserwowany mieszanką tokoferoli i wyciągiem z rozmarynu), łój, nierozpuszczalne włókno grochu, olej z łososia, odwodniony groszek, suszona ryba (sardela europejska), witaminy, sole mineralne, ksylooligosacharydy (XOS) 0,04%, trzon ananasa, pierwiastki śladowe (w tym schelatowane pierwiastki śladowe), tauryna, ekstrakt z kasztanowca 0,01%, suszone Lactobacillus acidophilus, suszone Lactobacillus casei, suszone Lactobacillus plantarum, suszone Streptococcus thermophilus, liofilizowany melon 0,005% - źródło dysmutazy ponadtlenkowej
Składniki analityczne:
białko ogólne 32%, tłuszcz surowy 20%, popiół surowy 6,9%, włókno surowe 5%, sód 0,4%,potas 1,2%, L-karnityna 100mg/kg
Dodatki:
dodatki dietetyczne witamina A (octan retinylu): 25000 j.m., witamina D3 (cholekalcyferol): 1500 j.m., E1 (żelazo): 122 mg, E2 (jod): 2,2mg, E4 (siarczany): 12 mg, E5 (mangan): 30 mg, E6 (cynk): 150 mg, E8 (selen): 0,28 mg, konserwanty - antyoksydanty
Energia: Węglowodany 27%, Proteiny 30%, Lipidy 43%