• Olej z orzecha włoskiego, 250 ml

Symbol: 70041
38.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 14.99
Odbiór osobisty 0
InPost Paczkomaty 14.99
Paczkomaty pobranie 19.99
kurier DPD 25.99
kurier DPD pobranie 28.99
Dostępność Dostępny
Waga 0.525 kg

Zamówienie telefoniczne: 737448990

Zostaw telefon

Olej z orzecha włoskiego 

Naturalny olej z orzecha włoskiego zimnotłoczony

olej z orzecha

 

Olej z orzecha włoskiego Skarby Polesia jest wykonany z orzechów włoskich metodą pierwszego tłoczenia na zimno. Metoda tłoczenia na zimno pozwala na zachowanie najcenniejszych witamin i minerałów oraz naturalnego smaku oleju.

  • Olej z orzecha wpływa na prawidłową pracę mózgu1,
  • Ma pozytywny wpływ na funkcje seksualne1,
  • Regularnie stosowany obniża poziom cholesterolu1
  • Bogaty w kwas foliowy, magnez, potas, cynk1,
  • Olej z orzecha wpływa pozytywnie na krążenie krwi w naczyniach obwodowych1

Sprawdzi się jako dodatek do posiłków - podkreśla smak sałatek, sosów, wypieków i deserów

Olej z orzecha włoskiego nie nadaje się do smażenia.

Najlepiej spożywać na zimno. 
Olej najlepiej przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu, w temperaturze nieprzekraczającej 20°C, chronić przed słońcem.
Może wytrącić się osad lub zmętnienie - jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.

Składniki: 100% olej z orzecha włoskiego


Pojemność: 250 ml

 

Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 


1 Zygmunt Zdrojewicz, Ewa Starostecka, Natalia Królikowska, Paweł Kuźnicki, Wpływ składników zawartych w orzechach na organizm człowieka. The influence of contained components in nuts on the man organism, Borgis - Medycyna Rodzinna 3/2015, s. 124-130, www.czytelniamedyczna.pl (otrzymano: 2015-08-11, zaakceptowano do druku: 2015-08-27).


Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Inni Klienci kupili również