
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Olej z orzecha włoskiego, 250 ml




Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 14.99 |
Dostępność |
Dostępny
|
Waga | 0.525 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903707352173 |
Zamówienie telefoniczne: 737448990
Zostaw telefon |
Olej z orzecha włoskiego
Naturalny olej z orzecha włoskiego zimnotłoczony
Olej z orzecha włoskiego Skarby Polesia jest wykonany z orzechów włoskich metodą pierwszego tłoczenia na zimno. Metoda tłoczenia na zimno pozwala na zachowanie najcenniejszych witamin i minerałów oraz naturalnego smaku oleju.
- Olej z orzecha wpływa na prawidłową pracę mózgu1,
- Ma pozytywny wpływ na funkcje seksualne1,
- Regularnie stosowany obniża poziom cholesterolu1,
- Bogaty w kwas foliowy, magnez, potas, cynk1,
- Olej z orzecha wpływa pozytywnie na krążenie krwi w naczyniach obwodowych1.
Sprawdzi się jako dodatek do posiłków - podkreśla smak sałatek, sosów, wypieków i deserów
Olej z orzecha włoskiego nie nadaje się do smażenia.
Najlepiej spożywać na zimno.
Olej najlepiej przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu, w temperaturze nieprzekraczającej 20°C, chronić przed słońcem.
Może wytrącić się osad lub zmętnienie - jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.
Składniki: 100% olej z orzecha włoskiego
Pojemność: 250 ml
Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.
Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.
1 Zygmunt Zdrojewicz, Ewa Starostecka, Natalia Królikowska, Paweł Kuźnicki, Wpływ składników zawartych w orzechach na organizm człowieka. The influence of contained components in nuts on the man organism, Borgis - Medycyna Rodzinna 3/2015, s. 124-130, www.czytelniamedyczna.pl (otrzymano: 2015-08-11, zaakceptowano do druku: 2015-08-27).